BONAVENTURA CLOTET

L’incansable lideratge cap a la lluita contra les malalties infeccioses →

Bonaventura Clotet, nascut a Barcelona el 1953, és doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. És president de la Fundació Lluita contra les Infeccions, director de l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i director territorial sobre Malalties Infeccioses a la gerència de l’Àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut.

L’any 1981 durant la seva residència com especialista en Medicina Interna a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida a Espanya. Aquest fet el va marcar professionalment i el va conduir a liderar la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. Actualment es troba al capdavant d’un equip de més de 200 persones que lluiten cada dia per fer front a les malalties infeccioses.

TRAJECTÒRIA DESTACADA

Reconeixement nacional i internacional a una trajectòria brillant

Ha estat membre del Drug Resistance Mutations Group (IAS-USA) durant 10 anys i del Governing Council of the International Aids Society (IAS). La seva activitat professional també li ha valgut el reconeixement de l’Institut Català de la Salut (ICS), que el 2010 li va concedir el Premi a la Trajectòria Científica als Hospitals de l’ICS.

L’any 2013 va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional per part del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i el 2021 va ser reconegut amb el Premi Nacional de Recerca de Catalunya.

+1000

Articles en revistes internacionals

+5000

Factor d’impacte acumulatiu

+57.000

Cites en articles

Assessorament científic per a l’excel·lència de projectes empresarials

Actualment és assessor científic d’AELIX Therapeutics (2015) per al desenvolupament de la vacuna terapèutica contra el VIH, d’AlbaJuna Therapeutics (2016) per al desenvolupament d’una immunoglobulina per a curar i prevenir el VIH i de DooleHealth (2015) plataforma de telemedicina que enforteix la relació entre els pacients i els professionals de la salut.

ACTUALITAT