Tornar a actualitat

Concert solidari «Christmas for a new life» per combatre l’Alzheimer amb un fàrmac antiviral

20/09/2024
Concert solidari «Christmas for a new life» per combatre l’Alzheimer amb un fàrmac antiviral

La Fundació Lluita contra les Infeccions i la Fundació Metalquimia impulsen el concert solidari «Christmas for a new life. Obrim un nou horitzó per a l’Alzheimer i l’envelliment» per combatre aquesta malaltia.

El concert oferirà un viatge arreu del món a través de les melodies nadalenques més emotives de tots els temps. La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya comptarà amb la col·laboració dels solistes Elena Gadel, Miki Núñez, Beth, Mariona Escoda, La Pau i Joan Garrido, a més de la Coral Polifònica de Puig-reig. Conjuntament, interpretaran una selecció de grans cançons de Nadal de tots els temps i de tots els orígens, adaptades a la sonoritat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb peces que van des de la música medieval de Greensleeves fins a les conegudes peces d’Ed Sheeran, Elton John o Mariah Carey. També comptarà amb una peça d’encàrrec, composta per la cantant Beth Rodergas i Adrià Barbosa. El projecte ha rebut el Premi Enderrock al millor disc de Clàssica del 2023 per votació popular.

Diferents institucions sumen el seu coneixement científic per combatre l’Alzheimer

La malaltia d’Alzheimer és la causa més comuna de demència amb una expectativa projectada per convertir-se en el principal repte de la gent gran, i es preveu que els casos augmentin aproximadament 3 vegades en els 40 anys vinents i arribin a més de 150 milions el 2050. De fet, és una malaltia que malauradament i malgrat anys de recerca, encara no té cura. Ara, però, s’està explorant una solució innovadora que ha mostrat eficàcia en estudis amb animals: l’acció d’un fàrmac antiviral de baix cost que pot revolucionar el tractament de l’Alzheimer i dels efectes de l’envelliment. Per això, un grup d’institucions capdavanteres en recerca científica com són la Fundació Lluita contra les Infeccions, l’IrsiCaixa, l’Hospital Germans Trias, el Barcelonaβeta de la Fundació Pasqual Maragall i el Centre de Regulació Genòmica uneixen els seus coneixements per traslladar aquesta esperançadora proposta als humans.

Entrades a la venda

Les entrades per assistir al concert ja estan a la venda en aquest enllaç.

Vull col·laborar amb el projecte per fer front a l’Alzheimer i l’envelliment

En paral·lel, també es poden fer donatius que aniran destinats integrament a aquest projecte, clicant aquest enllaç.

Notícies relacionades