Tornar a actualitat

Busquem voluntaris per participar en un estudi sobre l’administració conjunta de la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 amb la de la grip estacional

31/07/2023
Busquem voluntaris per participar en un estudi sobre l’administració conjunta de la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 amb la de la grip estacional

La companyia farmacèutica biotecnològica HIPRA està iniciant un estudi per avaluar la seguretat de la seva vacuna contra la COVID-19 (BIMERVAX®) quan s’administra conjuntament amb la vacuna de la grip estacional (una a cada braç) en adults de 65 anys o més que es van vacunar per primera vegada contra la COVID-19 amb una vacuna d’mRNA (Pfizer o Moderna). L’assaig clínic ha estat autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

L’Hospital Germans Trias, amb la col·laboració de la Fundació Lluita contra les Infeccions, és un dels vuit hospitals d’Espanya a on es portarà a terme aquest estudi que tindrà una durada d’un mes i cada persona voluntària haurà d’acudir a l’hospital tres vegades.

Tal com comenta el Dr. José Moltó, metge de l’Hospital Germans Trias i investigador de la Fundació Lluita contra les Infeccions, l’estudi necessita incloure 300 voluntaris per poder treure conclusions vàlides, així que necessitem la participació de la ciutadania per avançar en aquesta recerca i fer front a la COVID-19 i a la grip estacional.

Las personas interesadas en participar en este estudio deben enviar un correo electrónico a esta dirección: [email protected]

Covid-19 i grip estacional

La COVID-19 i la grip estacional són malalties respiratòries que es transmeten entre persones principalment a través de petites gotes que provenen del nas o de la boca. La majoria de les persones experimenten ambdues malalties de forma lleu, encara que poden acabar esdevenint greus. Les vacunes que es faran servir en aquest estudi ja estan autoritzades per prevenir aquestes malalties i, tant la seva seguretat, com la seva eficàcia, han estat provades i descrites. Tot i això, per poder administrar aquestes dues vacunes de manera conjunta en el futur, cal verificar la seguretat que té l’administració conjunta.

En què consisteix la col·laboració dels participants?

Els 300 voluntaris participants es dividiran en tres grups de manera aleatòria. Un grup rebrà una dosi de la vacuna de la grip (FLUADTETRA) a un braç i una dosi de placebo a l’altre braç. El segon grup rebrà una dosi de la vacuna contra la COVD-19 (BIMERVAX®) i una dosi de placebo. El tercer grup rebrà ambdues vacunes. Les persones voluntàries que hagin rebut una dosi de la vacuna contra la grip, ja estaran protegides contra aquesta malaltia per a la temporada 2023/2024. L’estudi l’avalua el Comitè d’Ètica d’HM Hospitals i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Sobre la vacuna BIMERVAX®

Consisteix en una vacuna adjuvada bivalent que conté una proteïna recombinant basada en les variants Beta i Alfa del SARS-CoV-2 i que està indicada com a dosi de record per a persones majors de 16 anys. Als estudis, s’ha demostrat que es tracta d’una vacuna segura, poc reactogènica i amb una àmplia capacitat de neutralitzar les principals variants del virus, incloent-hi les variants d’Òmicron. A més, suggereix una protecció més duradora i amb menys efectes adversos que la vacuna d’ARNm. La vacuna es conserva a temperatura refrigerada, entre 2ºC i 8ºC, facilitant-ne la logística i distribució. Es tracta d’una vacuna «llesta per utilitzar», és a dir, no cal reconstituir-la abans de fer-la servir, facilitant així la tasca al personal sanitari.

Notícies relacionades