Tornar a actualitat

Comença un assaig clínic per avaluar l’eficàcia d’immunoglobulines subcutànies en el tractament contra la COVID-19.

13/05/2021
Comença un assaig clínic per avaluar l’eficàcia d’immunoglobulines subcutànies en el tractament contra la COVID-19.

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses ha posat en marxa, en col·laboració amb la farmacèutica Grifols, un assaig clínic de fase 3 destinat a avaluar l’eficàcia de la immunoglobulina C19-IG 20%. L’estudi se centra en persones amb infecció recentment confirmada pel SARS-CoV-2, de 30 anys o més, sense símptomes. És un estudi aleatoritzat, doble cec, amb un grup de control al qual s’administrarà placebo. L’administració del tractament serà ambulatòria i el seguiment clínic, per determinar si les persones incloses desenvolupen o no símptomes, es durà a terme durant 29 dies. S’espera que un total de 800 persones participin en l’estudi.

L’estudi està liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. També hi participen l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l’ICS (Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Barcelona i Catalunya Central).

Si es confirma l’eficàcia d’aquest fàrmac, podria utilitzar-se com a tractament immediat després d’obtenir un resultat positiu en una prova de detecció del SARS-CoV-2 en persones no vacunades amb risc de complicacions de COVID-19, persones immunodeprimides o aquelles per a qui la vacunació estigui contraindicada.

Sobre la C19-IG 20%

La C19-IG 20% és una immunoglobulina humana preparada per a la seva administració subcutània que segueix un procés de fabricació molt similar a una immunoglobulina de Grifols d’administració endovenosa. La C19-IG 20% és una forma més concentrada amb 200mg/ml, amb l’objectiu de reduir el volum d’administració. Està elaborada a partir de plasma convalescent de donants que s’han recuperat de la COVID-19.

Notícies relacionades