COVID-19

La covid-19 és una malaltia infecciosa causada pel virus SARS-CoV-2 que ha afectat milions de persones a tot el món. El mes de setembre de l’any 2021 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va confirmar més de 4,5 milions de morts a nivell mundial.

EL REPTE

L’aparició de la covid-19 ha marcat un punt d’inflexió en la recerca sobre malalties infeccioses.

Cal seguir investigant per trobar tractaments per afrontar la malaltia aguda, prevenir-ne la progressió i disminuir la mortalitat. Així mateix, es calcula que un 10% de les persones que han passat la infecció tenen covid persistent: s’han de trobar les causes d’aquesta síndrome i oferir als pacients les millors solucions terapèutiques.

QUÈ HEM FET FINS ARA?

2020

Hem realitzat més de 20 assajos clínics amb institucions internacionals per fer avançar el coneixement sobre el virus.

Posem en funcionament la primera Unitat de Covid Persistent d’Espanya.

Llancem la campanya #JoEmCorono per ajudar a la investigació contra el SARS-CoV-2, aconseguint recollir 5 milions d’euros.

2021

Rebem la beca europea RBDCOV que vol provar l’eficàcia, la tolerabilitat i la seguretat de la vacuna HIPRA per a la COVID-19. El nostre objectiu és identificar una vacuna per a pacients immunodeprimits.

2022

Iniciem l’estudi PAX que és el primer de l’Estat Espanyol que té l’objectiu d’identificar un tractament per la covid persistent.

LÍNIES D’ACTUACIÓ

Tests ràpids

Durant els anys 2020 i 2021 es van dur a terme diversos estudis per a avaluar els tests ràpids existents en el mercat i també de nova creació.

Cribratge amb test ràpid

El 27 de març del 2021, 5.000 espectadors van assistir a un concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona després de sotmetre’s a un cribratge amb test ràpid d’antígens i seguint protocols per evitar la transmissió del virus com l’ús de la mascareta. L’anàlisi dels resultats ens ha permès afirmar que l’esdeveniment no va tenir impacte en la transmissió de la covid-19.

Noves variants

Actualment, l’aparició de noves variants del virus i els casos de reinfeccions són dos camps més d’estudi del nostre equip, ja que la seva detecció i coneixement permetran establir estratègies de control epidemiològic més útils i efectives.

Covid persistent

Impulsem la primera Unitat de Covid Persistent d’Espanya.

ACTUALITAT

PROJECTES DESTACATS

CONEIX L’EQUIP D’AQUESTA ÀREA DE CONEIXEMENT

Lourdes Mateu

Cap de secció covid-19 - Metgessa i investigadora

Oriol Mitjà

Cap de secció d’estratègies de control comunitari d’infeccions

Andrea Alemany

Metgessa i investigadora

Laia Bertran

Knowledge translation coordinator

Sergi Gavilán

Project Assistant

Camila González

Investigadora postdoctoral

Gemma Lladós

Metgessa i investigadora

Cristina López

Metgessa i investigadora

Cora Loste

Metgessa i investigadora

Miquel Àngel Rodríguez

Project Manager

José Ramon Santos

Metge i investigador

Clara Sunyer

Investigadora postdoctoral

AJUDA’NS A LLUITAR CONTRA AQUESTA I ALTRES INFECCIONS!

Necessitem el teu suport per continuar portant a terme una recerca clínica independent amb l’objectiu de tractar i curar les persones que pateixen una malaltia infecciosa.