Tornar a actualitat

#Joemcorono posa en marxa la iniciativa “La teva solidaritat té premi”

20/07/2021
#Joemcorono posa en marxa la iniciativa “La teva solidaritat té premi”

Els actors Natalia Sánchez i Marc Clotet, impulsors de #JoEmCorono juntament amb el doctor Bonaventura Clotet, han presentat als jardins del Palau Robert de Barcelona una nova iniciativa solidària per recaptar fons per la recerca sobre la COVID-19. Amb el lema “La teva solidaritat té premi”, han posat en marxa el sorteig gratuït d’una Camper exclusiva i totalment restaurada entre totes les persones que facin un donatiu. Es tracta d’un vehicle clàssic model Mercedes 407D amb estètica retro que s’ha renovat completament gràcies a partners i primeres marques del sector de l’automoció i el caravaning. 

Com participar-hi? 

Per participar en el sorteig només cal accedir al web www.joemcorono.com/camper i fer una donació per finançar la recerca que es realitza des de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, totes dues institucions liderades pel doctor Bonaventura Clotet. Amb cada donatiu, a partir de només un euro i sigui quin sigui el seu import, el donant participa de manera gratuïta en el sorteig de la Camper. Aquesta acció vol tornar a canalitzar la solidaritat de milers de persones i institucions tal com va passar a l’inici de la pandèmia, situant #JoEmCorono en boca de tothom. A més, la iniciativa ha comptat amb el suport dels festivals Vida i Cruïlla, i de la destinació de compres La Roca Village, que acollirà aquest exclusiu vehicle al llarg de l’estiu. 

La recerca 

Els fons recaptats per #JoEmCorono des de març del 2020 s’han destinat a la creació d’una vacuna contra el coronavirus, la realització d’assajos científics amb nous fàrmacs i la realització d’estudis sobre l’eficàcia dels tests de detecció com a mesura de cribratge en esdeveniments amb assistència massiva de públic. Més recentment la investigació s’ha centrat també en la síndrome de Covid persistent, que es calcula que pot arribar a afectar a un 10% de les persones que superen la COVID-19 però segueixen patint-ne els efectes.

Per altra banda, el doctor Bonaventura Clotet ha alertat de la gravetat de la situació actual, amb una incidència creixent de la infecció pel SARS-CoV-2 i la presència de la variant Delta. “Ara més que mai és necessari disposar de recursos per poder seguir investigant aquesta malaltia i totes les seves variants, però també cal pensar en el que ha de venir”, ha dit el doctor Clotet.  Així, ha recordat la importància de seguir investigant en diferents models de vacuna que puguin ser accessibles per tota la població i que siguin eficients també contra altres coronavirus que puguin amenaçar-nos en el futur. “La lluita segueix viva, la pandèmia segueix viva i la solidaritat ha de seguir viva”, afegia.

Durant la roda de premsa de presentació de la iniciativa, l’actor Marc Clotet ha tornat a agrair el suport dels milers de persones que fins ara han fet el seu donatiu a #JoEmCorono i ha afirmat que amb aquesta iniciativa “volem agrair i recompensar les persones que tenen clar que només la ciència ens salvarà de la situació tan greu que vivim a tot el món, i que només podem evitar una altra crisi com aquesta si seguim donant suport a la recerca”. Així mateix, l’actriu Natalia Sánchez ha considerat que “aquest vehicle és el símbol de que el final està cada cop més a prop i és també una picada d’ullet a tots els que volem tornar a recuperar la llibertat que aquesta pandèmia ens ha robat”. Sánchez ha agraït especialment la col·laboració desinteressada de totes les empreses que han participat en la restauració del vehicle, sense les quals aquest projecte no hagués estat possible. 

A més, #JoEmCorono agraeix la participació de Sony, Halley Records i el grup Stay Homas en aquesta iniciativa amb la cessió de la cançó Let it out¸ inclosa en l’espot publicitari protagonitzat pels actors Jan Cornet i Cristina Abad i produït per l’agència creativa Petra Garmon.

Notícies relacionades