Quina infecció ha patit el periodista Jordi González?
20/05/2025
Recentment, el periodista i presentador Jordi González ha compartit la seva experiència amb una infecció greu a la revista Semana. Una malaltia que l’ha portat a desaparèixer dels focus durant 5 mesos.
El català estava a Colòmbia de vacances quan va agafar el que semblava un simple refredat amb febre i malestar general. Aquest va acabar convertint-se en una broncopneumònia bilateral greu, provocada per una infecció bacteriana que el va obligar a passar tres setmanes en coma induït i gairebé dos mesos hospitalitzat en la Unitat de Cures Intensives (UCI).
La broncopneumònia és una infecció que afecta els pulmons i pot ser causada per bacteris, virus o fongs. Quan és bilateral, vol dir que afecta ambdós pulmons, cosa que pot dificultar greument la respiració i posar en risc la vida del pacient. En el cas de Jordi González, la infecció es va complicar amb una crisi renal, fet que va agreujar encara més el seu estat
Els símptomes poden variar de lleus a greus, segons l’edat, l’estat de salut i la causa de la infecció. Els més comuns són:
És important tenir en compte que no tots els símptomes apareixen alhora. El diagnòstic es basa en l’avaluació clínica i pot requerir proves complementàries com anàlisis de sang, d’orina i d’esput, radiografies de tòrax o ecografies toràciques i oxigenació de la sang per confirmar la gravetat de la malaltia.
El tractament dependrà de la causa de la infecció (bacteriana, vírica o fúngica), la gravetat i l’estat general del pacient. Pot incloure des d’antibiòtics si l’origen és un bacteri, antivirals si és per un virus, cortisona per reduir la inflamació dels pulmons i/o descans i hidratació per ajudar a recuperar el cos.
Afortunadament, el Jordi González ha pogut recuperar-se, tot i que, segons informa a l’entrevista que li van fer, encara es troba en procés de rehabilitació física, funcional i emocional.
En aquest sentit, l’àrea d’Infeccions Bacterianes Greus de la Fundació treballa per entendre millor com es desenvolupen aquestes infeccions, com es poden diagnosticar de manera més ràpida i com es poden tractar amb eficàcia.
Això és molt important, ja que, cal tenir en compte que, les infeccions respiratòries són una de les malalties més freqüents entre la població i, per tant, també una de les principals causes d’absentisme laboral.
Des de la Fundació, volem aprofitar aquest cas per recordar la importància de la prevenció, la recerca i la conscienciació sobre les infeccions bacterianes greus, que poden afectar-nos quan menys ho esperem.
20/05/2025
16/10/2024
19/09/2024
Compartir