Tornar a actualitat

Canvi climàtic i infeccions. Nova alerta per a la salut global

16/10/2024
Canvi climàtic i infeccions. Nova alerta per a la salut global

El passat 10 d’octubre vam reunir 200 persones casa SEAT Barcelona, en el nostre acte corporatiu anual, amb l’objectiu de compartir coneixement i reflexions. Aquest any, vam posar el focus en la relació entre el canvi climàtic i l’augment de les infeccions, ja que és evident que els efectes d’aquest fenomen no només impacten el planeta, sinó també la nostra salut. Els fenòmens meteorològics extrems, com les inundacions i les sequeres, l’increment de plagues com mosquits, paparres i rosegadors, l’escalfament global i la resistència antimicrobiana estan afavorint una propagació accelerada de malalties infeccioses com mai abans.

 

Enguany vam comptar amb la participació de sis membres de l’equip mèdic investigador, així com amb el president de la Fundació, el Dr. Bonaventura Clotet. Cadascun d’ells va oferir respostes i reflexions sobre les malalties infeccioses des de la seva àrea d’especialització. A més, vam tenir la sort de comptar amb tres testimonis que ens van compartir la seva experiència en primera persona, explicant quina infecció havien patit i com l’estaven afrontant. Posar cara a les infeccions és essencial per entendre que tots, en algun moment de la nostra vida, en patirem més d’una. La majoria seran lleus, però algunes poden presentar complicacions i, en casos extrems, esdevenir letals.

L’acte va ser excel·lentment conduït per la periodista Helena García Melero, qui es va encarregar de guiar el debat i d’introduir els diferents temes a tractar. A més, vam comptar amb la participació de la meteoròloga Mònica Usart, que va inaugurar l’esdeveniment amb una ponència sobre la realitat del canvi climàtic.

La trobada va concloure amb una actuació còmica per part dels humoristes d’ImproShow que van posar el toc més festiu a l’esdeveniment.

Notícies relacionades