Tornar a actualitat

Avenços en recerca sobre COVID Persistent        

24/02/2022
Avenços en recerca sobre COVID Persistent        

La Unitat de COVID Persistent de l’Hospital Germans Trias va començar a funcionar ja durant la 1a onada de la pandèmia de la COVID-19. Gràcies al suport de la Fundació Lluita contra les Infeccions i lrsiCaixa, des del principi es va apostar per la recerca sobre COVID Persistent unida a l’assistència.

La Unitat fa el seguiment a centenars de pacients amb COVID persistent. Tots ells formen la cohort King: l’anàlisi de les seves dades clíniques ha de servir per entendre el perquè de la seva simptomatologia i per elaborar protocols d’actuació que permetin donar-los una resposta.

Des de 2020 ja hem dut a terme diversos estudis clínics amb l’objectiu final de trobar una solució per als pacients amb COVID persistent. Aquests són dos dels avenços més significatius que hem assolit:

Sobre la CAUSA de la malaltia

Fent recerca sobre COVID Persistent hem descobert que moltes de les afectacions que tenen les persones amb aquesta síndrome podrien estar relacionades amb l’efecte de la COVID-19 sobre el nervi vague, que pot quedar alterat després de la infecció.

Aquest nervi connecta el cervell amb el cor, els pulmons i els intestins, i és responsable de controlar funcions elementals com el ritme cardíac, la parla o fins i tot l’acte d’empassar.

Sobre el seu DIAGNÒSTIC

Moltes persones amb COVID persistent pateixen símptomes com ara el cansament extrem o la fatiga degut a afectacions en el sistema cardiovascular causades per la COVID-19.

Hem descobert que un tipus específic de ressonància magnètica pot detectar aquestes petites alteracions que passaven desapercebudes amb altres proves on podia semblar que tot estava bé.

Per a més informació sobre la nostra feina en relació a la COVID persistent us animem a visitar el web nothoinventes.com.

FES UN DONATIU PER A LA RECERCA

Notícies relacionades