Tornar a actualitat

La Fundació obté la beca Carles Capdevila per a la cura de les persones

03/12/2021
La Fundació obté la beca Carles Capdevila per a la cura de les persones

La Unitat de Covid Persistent de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses obté la beca Carles Capdevila a la cura de les persones, dotada amb 20.000 euros, i creada pel diari Ara i la Fundació Bancària La Caixa en memòria del director fundador d’aquest diari. La beca 2021 premiava un projecte centrat en pal·liar les seqüeles físiques i psicològiques de la COVID, tant des del punt de vista assistencial com mèdic. 

El projecte guardonat proposa la rehabilitació cognitiva per millorar la vida dels pacients amb COVID persistent. Va recollir el premi Jose A. Muñoz-Moreno, psicòleg clínic i responsable del projecte, qui va destacar per sobre de tot la imprescindible feina de tot l’equip humà i va recalca la importància de “compartir, ajudar i tenir cura”.

Els altres dos candidats a aconseguir la beca eren la Federació Salut Mental de Catalunya i l’Hospital de Terrassa – Consorci Sanitari de Terrassa, que destaquen per la seva tasca també d’investigar i intentar pal·liar els efectes que la COVID-19 ha deixat sobre les persones.

Lourdes Mateu, cap de la Unitat de COVID persistent, destaca la importància d’aquesta beca, ja que “ens dona l’oportunitat de fer un programa per ajudar a totes aquelles persones que pateixen un dels símptomes més limitants d’aquesta malatia com és l’afectació neurocognitiva”.

Notícies relacionades