Tornar a actualitat

Setmana de la Ciència a Badalona

28/11/2024
Setmana de la Ciència a Badalona

Apropem la ciència a la ciutadania

La Setmana de la Ciència de Badalona és un esdeveniment anual dedicat a la divulgació científica, amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania. Enguany, se celebra la 29a edició, que té lloc del 13 al 29 de novembre de 2024.

Durant aquest període, s’organitzen diverses activitats adreçades a escolars, infants, joves i famílies, com ara:

  • Dia de les Ciències a les Escoles: Sessions en línia amb científics de diferents disciplines per a estudiants de secundària.
  • Conferències i visites per a batxillerat i cicles formatius: Presentacions i recorreguts per centres de recerca del Campus Can Ruti.
  • Ciència de prop per a tothom: Tallers experimentals i conferències obertes al públic general a la plaça de la Vila i a l’Ajuntament de Badalona.
  • Tallers per a infants i famílies a les biblioteques: Activitats pràctiques per fomentar l’interès per la ciència entre els més petits.

Aquestes activitats estan organitzades per diverses entitats del Campus Can Ruti, incloent-hi l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra les Infeccions, el Museu de Badalona, la Xarxa Municipal de Biblioteques i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

L’objectiu principal de la Setmana de la Ciència és fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia, així com promoure les vocacions científiques entre els joves.

Conferències i visites per a batxillerat i cicles formatius

Enguany des de la Fundació Lluita contra les Infeccions hem col·laborat amb la Setmana de la Ciència de Badalona d’una manera molt activa acollint a un grup d’estudiants de batxillerat, infermeria i farmàcia que volien conèixer de primera mà com es gestiona la recerca clínica.

Setmana de la ciència de Badalona

Setmana de la ciència de Badalona

Ciència de prop per a tothom

Al llarg de la Setmana de la Ciència, hem tingut l’oportunitat de participar en l’espai «Ciència de prop per a tothom», celebrat a la plaça de la Vila. Hi hem presentat el taller «Com fer ciència, però ciència de la bona», dissenyat especialment per a infants i conduit pel psicòleg i investigador José A. Muñoz-Moreno.

Com fer ciència, però ciència de la bona

Com fer ciència, però ciència de la bona: taller conduït per l’investigador Jose A. Muñoz-Moreno

A més, l’investigador de la Fundació i doctor de l’Hospital Germans Trias, Xavier Vallès, ha ofert la conferència «Com estudiar les malalties importades i negligides a casa nostra: l’exemple de l’esquistosomiasi» a l’espai El Refugi, també situat a la plaça de la Vila.

Conferència a la Setmana de la Ciència de Badalona

Dr. Xavier Vallès portant a terme la conferència: Com estudiar les malalties importades i negligides a casa nostra, prenent l’exemple de l’esquistosomiasi

Sens dubte, ha estat una jornada molt enriquidora, en què hem apropat la ciència a la ciutadania d’una manera accessible i propera. També hem aprofitat l’ocasió per donar a conèixer els nostres mitjons solidaris, convidant tothom a sumar-se a la lluita contra les malalties infeccioses amb una petita però significativa aportació.

Mitjons solidaris

Revolution socks – Mitjons solidaris

Notícies relacionades