Finalitza la primera fase de l’estudi SuperCAP: Un programa per ajudar a les persones amb COVID persistent que tenen fatiga i dificultats cognitives
18/11/2024
La Unitat de COVID Persistent de l’Hospital Germans Trias va començar a funcionar ja durant la 1a onada de la pandèmia de la COVID-19. Gràcies al suport de la Fundació Lluita contra les Infeccions i lrsiCaixa, des del principi es va apostar per la recerca sobre COVID Persistent unida a l’assistència.
La Unitat fa el seguiment a centenars de pacients amb COVID persistent. Tots ells formen la cohort King: l’anàlisi de les seves dades clíniques ha de servir per entendre el perquè de la seva simptomatologia i per elaborar protocols d’actuació que permetin donar-los una resposta.
Des de 2020 ja hem dut a terme diversos estudis clínics amb l’objectiu final de trobar una solució per als pacients amb COVID persistent. Aquests són dos dels avenços més significatius que hem assolit:
Fent recerca sobre COVID Persistent hem descobert que moltes de les afectacions que tenen les persones amb aquesta síndrome podrien estar relacionades amb l’efecte de la COVID-19 sobre el nervi vague, que pot quedar alterat després de la infecció.
Aquest nervi connecta el cervell amb el cor, els pulmons i els intestins, i és responsable de controlar funcions elementals com el ritme cardíac, la parla o fins i tot l’acte d’empassar.
Moltes persones amb COVID persistent pateixen símptomes com ara el cansament extrem o la fatiga degut a afectacions en el sistema cardiovascular causades per la COVID-19.
Hem descobert que un tipus específic de ressonància magnètica pot detectar aquestes petites alteracions que passaven desapercebudes amb altres proves on podia semblar que tot estava bé.
Per a més informació sobre la nostra feina en relació a la COVID persistent us animem a visitar el web nothoinventes.com.
18/11/2024
19/09/2024
07/05/2024
Compartir