Tornar a actualitat

Celebrem el 30è aniversari amb els nostres socis i sòcies

30/11/2022
Celebrem el 30è aniversari amb els nostres socis i sòcies

L’any 1992 el Dr. Bonaventura Clotet va posar-se al capdavant de la Fundació Lluita conta la sida per fer front a una de les malalties que més defuncions, por i rebuig provocava en aquell moment.

Des de llavors han passat 30 anys durant els quals la Fundació s’ha posicionat com una organització capdavantera internacional en la investigació, assistència, tractament i cura de les malalties infeccioses.

«Tot el coneixement que es va generar després del treball intens i immens entorn el virus de la sida, ens ha permès aprendre molt sobre el sistema immunitari, el qual és l’eix de totes les malalties. Ara hem de seguir lluitant per combatre altres malalties infeccioses que poden comprometre la nostra salut de forma global» explica el Dr. Bonaventura Clotet, President de la Fundació Lluita contra les Infeccions.

Per això el mes de juny passat la institució va fer un canvi de marca cap a Fundació Lluita contra les Infeccions, perquè a més a més de fer recerca sobre VIH, actualment la Fundació es troba en lluita permanent contra diverses malalties infeccioses, encetant aquesta nova etapa amb molta il·lusió i energia, decidits a fer una recerca pionera i independent, compromesa amb la societat i que contribueixi a millorar la salut de totes les persones.

La celebració del 30è aniversari

Avui, vigília del dia Mundial de la Sida, La Fundació Lluita contra les Infeccions ha volgut celebrar aquests trenta anys amb els seus socis i sòcies per agrair especialment la seva col·laboració durant tot aquest temps i per recordar-los que el projecte de la Fundació ha esdevingut una realitat gràcies a la seva desinteressada aportació.

L’esdeveniment ha començat amb la projecció d’un vídeo sobre la trajectòria i llegat de la Fundació durant aquests trenta anys. Tot seguit, la periodista Cristina Puig ha donat la benvinguda als assistents i ha fet pujar a l’escenari el Dr. Clotet, el Dr. Paredes, el Dr. Mitjà i la Dra. Negredo perquè aprofundissin en el objectius a curt i llarg termini de la Fundació. Una vegada finalitzats els parlaments s’ha donat pas a l’actuació de la cantant Gemma Humet i Jordi Casadesús que han aportat a l’esdeveniment la part més cultural. Finalment, els assistents han pogut degustar una copa de cava Martí Faixó acompanyada de pernil Enrique Tomás. Ambdues empreses han volgut col·laborar,una vegada més, de forma desinteressada amb la Fundació.

La celebració ha posat de manifest que la lluita continua i que ara més que mai, es necessita seguir investigant en el camp de les malalties infeccioses perquè malauradament i, per culpa de la Covid-19, tothom és molt conscient que són una amenaça real per la salut de tothom, però també per l’economia i vida social. «Cal que estiguem preparats per fer front a noves amenaces i, això, només ho podem fer apostant per una recerca real i pionera com hem fet fins ara», apunta el Dr. Roger Paredes, Cap de Servei de Malalties Infeccioses.

Notícies relacionades