Tornar a actualitat

Es recullen 803.400 € a la gala solidària People in Red

22/06/2023
Es recullen 803.400 € a la gala solidària People in Red

La Fundació Lluita contra les Infeccions va tornar a celebrar, dilluns 8 de maig, la Gala People in Red, un esdeveniment benèfic on van reunir-se més de 700 persones amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació contra les malalties infeccioses durant una nit màgica i inoblidable al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Entre els assistents va destacar la presència dels actors i actrius Miguel Ángel Muñoz, Marc Clotet, Natalia Sánchez, el dissenyador Juan Avellaneda, els cantants Miguel Poveda i Vicco, els esportistes Xavi Hernández, Gemma Mengual i Ona Carbonell, les models i les creadores de contingut Dulceida, Paula Gono i Violeta Magriñan, entre molts altres que van voler sumar-se a la lluita.

Presentadors de luxe per conduir la gala

La cerimònia va començar amb l’actuació del Mag Lari, un dels col·laboradors més fidels de la Fundació, que va donar la benvinguda als presents i va introduir Andreu Buenafuente, el presentador de la gala. Tot seguit, Buenafuente va destacar per sobre de tot el valor de la solidaritat i de la presència de tots els assistents a la trobada. «Avui volem donar visibilitat a la lluita contra les infeccions, perquè són la quarta causa de mortalitat per malaltia al món i, només la ciència ens salvarà d’aquesta xacra. L’equip del Dr. Bonaventura Clotet no només investiga sobre el VIH, sinó que, a més, ha categoritzat sis línies de recerca per donar resposta a diferents malalties infeccioses com la covid, les infeccions de transmissió sexual, les incloses en salut internacional, les bacterianes greus i les que afecten a pacients immunodeprimits».

Actuació sorpresa

Aquest any la gala solidària que compta amb més volum d’empreses solidàries de tot Espanya per a la investigació científica, va tenir una actuació sorpresa que va animar especialment el públic. La cantant Vicco va aparèixer inesperadament des de les escalinates del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acompanyada per deu ballarins i interpretant el seu tema estrella  «Nochentera». L’actuació va tenir un gran èxit entre els assistents que van estar cantant i, en el cas dels més agosarats, fins i tot, ballant a ritme dels vuitanta.

Una gastronomia plena de talent

Nandu Jubany, xef amb estrella Michelin, es va unir a aquesta causa solidària com ja havia fet en edicions anteriors. Jubany i el seu equip van fer gaudir al públic d’una experiència gastronòmica incomparable. Després del sopar va tenir lloc l’actuació de Miguel Poveda, que va posar el colofó final a la nit amb el seu gran talent. Finalment, Fede Sardà i Manel Vehí van fer gaudir el conjunt d’assistents amb una excel·lent música i còctels, respectivament.

La llavor de molts projectes és la investigació contra les malalties infeccioses

L’objectiu principal de la Gala People in Red és informar i conscienciar sobre els reptes a què la societat s’enfronta actualment per combatre les malalties infeccioses, així com recaptar fons per a la investigació.

El Dr. Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra les Infeccions i amfitrió de la gala, en el seu discurs va comentar: «Gràcies a la investigació, la infecció pel VIH ha passat a ser una malaltia crònica amb una esperança de vida pràcticament normal. El coneixement adquirit durant aquests 30 anys d’història ens ha servit per conèixer el sistema immunitari en profunditat i convertir-nos així en referents internacionals en l’abordatge de les malalties infeccioses. Aquesta missió la duem a terme gràcies a un equip format per més de 200 professionals».

Qui ha fet possible la People in Red

Són moltes les persones i empreses que col·laboren amb la Gala People in Red per impulsar una investigació capdavantera en el camp de les malalties infeccioses. CUPRA, MAC, Eurofirms, Fundació La Caixa, Grifols, Osborne Clarke, Mesoestetic i MediaPro són algunes de les empreses que fan possible aquest esdeveniment solidari.

Notícies relacionades