Tornar a actualitat

Lluitem contra les infeccions, celebrem la diversitat!

31/05/2023
Lluitem contra les infeccions, celebrem la diversitat!

Des de la Fundació Lluita contra les Infeccions volem donar visibilitat al mes de l’Orgull LGTBI, reafirmant el nostre compromís per continuar fomentant un ambient inclusiu i respectuós amb la diversitat LGTBI al nostre entorn.

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI és una data molt rellevant per a aquest col·lectiu, i per a la societat en general, perquè reivindica la diversitat, la igualtat de drets i oportunitats i perquè dona visibilitat a un grup de persones que, encara en molts països del món, pateix discriminació o està perseguit per la llei.

El mes de l’Orgull comença el dia 1 de juny i dura fins el 28, quan se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+. Amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta data, hem preparat algunes accions que us expliquem a continuació.

· Cintes d’identificació amb la bandera del col·lectiu LGTBI

Una de les activitats que portem a terme és lluir la cinta d’identificació personal amb la
bandera LGTBIQA+.

· Signatura de correu electrònic caracteritzada

Durant el mes de l’Orgull LGTBI la signatura del nostre correu electrònic inclourà una «picada d’ull» al col·lectiu.

· Cartells informatius

Durant aquest mes les persones que vinguin a visitar-nos a la Fundació es trobaran alguns cartells informatius sobre el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+.

Vols saber per què el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+ se celebra el 28 de juny (Pride Day)?

El 28 de juny es commemora la data en què van tenir lloc els aldarulls de Stonewall a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Stonewall

Els primers aldarulls van començar poc després d’un quart de dues de la matinada, quan la policia va fer una batuda a l’Stonewall Inn, ubicat al número 53 del carrer Christopher, un bar gai del barri de Greenwich Village.

«Stonewall», que és com sovint es fa referència al seguit d’aldarulls, es considera el punt d’inflexió per als moderns moviments pro drets dels homosexuals arreu del món. Va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals s’oposaven a ser arrestats. La multitud augmentà, i quan tragueren les persones detingudes per a carregar-les al furgó policial, una munió de tota classe d’objectes, des de monedes i pedres fins a totxos i parquímetres, va ploure sobre la policia. El conflicte va durar tres nits durant les quals van volar llambordes, es destrossaren aparadors i cremaren focs de manera incontrolada.

Agenda 2030 de les Nacions Unides

L’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’ODS 17 recorden la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte.

A la Fundació Lluita contra les Infeccions lluitem per la igualtat i la diversitat de les persones!

Notícies relacionades