Les infeccions bacterianes greus poden provocar 39 milions de morts el 2050
16/10/2024
El Campus de Can Ruti i l’equip assistencial i investigador de les diferents institucions que l’integren continua demostrant, un any més, ser un node rellevant a escala mundial pel que fa a la producció i a l’avenç científic.
En aquest sentit, prop d’una trentena de professionals reconeguts –de l’Hospital i de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), de la Fundació Lluita contra les Infeccions, de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC)– han estat inclosos en una llista d’abast mundial de científics que aconsegueixen un major impacte gràcies a les seves publicacions i citacions.
Es tracta de la nova i darrera actualització de la base de dades Scopus d’Elsevier, una editora global al món pel que fa a la Medicina i a les Ciències de la Salut. El llistat inclou uns 200.000 autors i autores -que suposen el 2% del personal científic d’arreu del planeta-, que són reconeguts en dues classificacions: segons tota la seva carrera científica i segons el seu impacte durant l’any passat.
Pel que fa a tota la seva trajectòria, la llista inclou el president de la Fundació Lluita contra les Infeccions, Bonaventura Clotet.
Pel que fa a la influència dels seus treballs durant l’any 2022, en la llista repeteix Bonaventura Clotet, però també incorpora Roger Paredes, director científic de la Fundació Lluita contra les Infeccions i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, Oriol Mitjà, cap de secció d’estratègies de control comunitari d’infeccions de la Fundació Lluita contra les Infeccions i cap de Secció de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Josep M. Llibre, investigador de la Fundació Lluita contra les Infeccions i metge adjunt a la unitat VIH de l’Hospital Germans Trias.
16/10/2024
19/09/2024
26/06/2024
Compartir