Tornar a actualitat

L’estudi MOSAICO assoleix el seu objectiu de participants

30/08/2021
L’estudi MOSAICO assoleix el seu objectiu de participants

L’assaig clínic internacional de la vacuna per prevenir la infecció per VIH s’està realitzant a 58 centres de recerca de 8 països d’Europa i Amèrica.

Els investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, responsables de l’estudi MOSAICO per comprovar l’eficàcia d’una vacuna preventiva contra el VIH, han anunciat que s’ha assolit l’objectiu de participants. El reclutament per aquest estudi ha estat un èxit i a partir d’ara comença un procés que està previst que doni els primers resultats durant l’any 2024.

Els investigadors de la Fundació i de l’Hospital Germans Trias i Pujol han agraït a totes les persones que s’han ofert a participar en el projecte, gràcies als quals aquest hospital s’ha situat com un dels principals centres reclutadors de tot l’Estat.

Una vacuna global

La vacuna MOSAICO s’ha dissenyat de forma específica per generar respostes immunes contra la majoria de soques de VIH-1 que circulen a nivell mundial i aconseguir que sigui eficaç globalment. Després de superar els estudis in vitro i amb animals, els primers assajos en persones (fases 1 i 2) van demostrar que la vacuna MOSAICO és segura i que la resposta immune que genera contra el VIH es manté durant almenys 2 anys.

Notícies relacionades