Tornar a actualitat

Ara estem millor preparats per afrontar una nova pandèmia

21/12/2023
Ara estem millor preparats per afrontar una nova pandèmia

El 30 de novembre vam reunir a 400 persones al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. L’objectiu era compartir el nostre coneixement amb les persones interessades en saber quines seran les infeccions del futur.

El Dr. Bonaventura Clotet i els investigadors que lideren les 6 àrees de coneixement de la Fundació Lluita contra les Infeccions van oferir respostes a moltes de les preguntes que segueixen suscitant les malalties infeccioses a dia d’avui:

– Evolució de les infeccions existents
– Reptes del VIH en l’actualitat
– Augment desmesurat de les ITS
– Afectació de la resistència als antibiòtics
– Covid persistent
– Afavoriment de l’aparició d’infeccions provinents d’altres països

Tot l’equip de metges investigadors van respondre aquestes grans qüestions que, sens dubte, preocupen a la població i, encara més, havent viscut en primera persona la cruesa d’una pandèmia com la de la covid-19. De fet, una de les conclusions que feien palesa els investigadors és que després de la covid-19, els equips que lideren la salut humana estan millor preparats per afrontar una nova pandèmia gràcies a l’experiència acumulada i als vincles de treball internacionals que s’han generat a partir de llavors.

L’acte va estar excel·lentment conduït per la periodista Helena García Melero qui va ser l’encarregada d’anar assenyalant els diferents temes a resoldre.

La trobada va concloure de la mà de l’humorista Carles Sans que va posar el toc festiu a l’esdeveniment.

Notícies relacionades