Tornar a actualitat

La Gala Solidària People in Red recapta 815.040 euros per la Fundació Lluita contra les Infeccions

07/05/2024
La Gala Solidària People in Red recapta 815.040 euros per la Fundació Lluita contra les Infeccions

Ahir, dilluns 6 de maig, vam celebrar al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) la 14a edició de la Gala Solidària People in Red. L’esdeveniment va reunir a 700 persones, empreses patrocinadores, institucions i celebritats del món social, cultural i de l’esport del país amb un mateix objectiu: lluitar contra les malalties infeccioses. Entre els convidats va destacar la presència dels actors i actrius Marc i Aina Clotet, Natalia Sánchez, Santi Vaca, Eric Masip, els cantants Rozalén, Joan Manuel Serrat, Miki Nuñez, Suu Ventura, els esportistes Marc-André ter Stegen,  Marc BartraJordi Villacampa, Àlex Corretja, les creadores de contingut Dulceida, Marta Diaz, Jessica Goicoechea, periodistes de prestigi Jordi Basté, Gerard Romero, Marc Giró, Santi Villas i personalitats del sector empresarial John Hoffman, CEO de GSMA al Mobile World Congress, Wayne Griffiths, CEO de Seat i CUPRA, Emilio Rousaud, fundador i director general de Factor Energia.

La nostra lluita contra les malalties infeccioses

En aquest moment les malalties infeccioses esdevenen el 35% de les morts al món i són també la primera causa de mort infantil i juvenil. Per aquest motiu la People in Red reuneix any darrere any persones i entitats que se sumen a la lluita que lidera el Dr. Bonaventura Clotet contra les infeccions; entre les quals el VIH, la COVID-19, les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), les malalties oblidades, les infeccions bacterianes greus i les infeccions en pacients immunocompromesos.

La Fura dels Baus sorprèn durant l’aperitiu

Aquesta edició comptava amb algunes sorpreses, entre les quals, l’actuació de La Fura dels Baus que va construir durant l’aperitiu a la terrassa-mirador una monumental xarxa humana a 30 metres d’alçada amb una grua on actuaven més de 40 actors de l’Institut del Teatre de Barcelona. L’espectacularitat de l’acció va ser ovacionada pels assistents.

Andreu Buenafuente i Llum Barrera, presentadors de la Gala Solidària

Una edició més la People in Red va gaudir de la complicitat d’Andreu Buenafuente que va presentar l’esdeveniment amb Llum Barrera sota la direcció de El Terrat (The Mediapro Studio).

Actuació sorpresa

La banda de música Stay Homas, que va guanyar popularitat durant el confinament de la COVID-19, va aparèixer per sorpresa a l’escenari quan Buenafuente feia referència justament a la recerca que la Fundació Lluita contra les Infeccions està portant a terme per fer front a la COVID persistent. Aquest va esdevenir, sens dubte, un dels moments més emotius de la Gala Solidària d’enguany.

Una gastronomia amb estrella Michelin

Nandu Jubany, xef amb estrella Michelin, juntament amb el seu equip de Jubany Events, van fer gaudir al públic d’una experiència gastronòmica incomparable.

Rozalén se suma a la lluita

Després del sopar la cantant Rozalén, va posar el punt i final a la nit solidària amb una actuació que va deixar el públic sense paraules amb la interpretació de quatre temes, entre ells el famós «Comiéndote a besos» que fa referència precisament a l’estigma encara vigent dels malalts amb VIH. Rozalén, que acumula quatre discs d’Or, dos de Platí, un Goya, el Premi Nacional de Músiques Actuals 2021 i tres nominacions als Latin Grammy, va deixar la sala oval rendida als seus peus.

Finalment, Fede Sardà i Manel Vehí van fer gaudir el conjunt d’assistents amb una excel·lent música i còctels, respectivament.

La recerca contra les infeccions

L’objectiu principal de la Gala Solidària People in Red és informar i conscienciar sobre els reptes a què la societat s’enfronta actualment per combatre les malalties infeccioses, així com recaptar fons per a la investigació de la Fundació Lluita contra les Infeccions i l’Institut de Recerca IrsiCaixa. Aquests diners-llavor es destinen a enfortir projectes que lideren els equips d’investigació de les diferents àrees de recerca. Enguany des de la Fundació s’ha liderat un estudi publicat a The Lancet que conclou que Europa s’enfronta a un màxim històric en les taxes d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS). Alhora, una de les recerques sobre COVID persistent, que determina que el 7% dels pacients que pateixen aquesta malaltia es recupera, s’ha debatut al Congrés dels Estats Units. També s’ha iniciat un projecte per millorar l’atenció de les persones acabades de diagnosticar de VIH, les BENVIHNGUDES, s’ha creat una unitat especialitzada en pacients immunocompromesos i s’ha avançat amb els cribratges d’esquistosomiasi entre la població provinent de l’Àfrica subsahariana resident a Catalunya i també la viatgera.

El Dr. Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra les Infeccions, director d’IrsiCaixa i amfitrió de l’esdeveniment, en el seu discurs va comentar: «En el context actual en què sabem què és afrontar una pandèmia mundial, les nostres investigacions han adquirit una importància encara més gran. Estem compromesos a utilitzar tots els nostres recursos i coneixement per identificar tractaments que puguin cobrir possibles noves pandèmies que apareguin en el futur. A més, estem col·laborant estretament amb altres organitzacions i agències internacionals per coordinar esforços i maximitzar l’impacte de les nostres intervencions».

Qui ha fet possible la People in Red

Són moltes les persones i empreses que col·laboren amb la Gala Solidària People in Red per impulsar una investigació capdavantera en el camp de les malalties infeccioses. CUPRA, MAC, Eurofirms, Fundació La Caixa, Grifols, Osborne Clarke, Mesoestetic i MediaPro són algunes de les empreses que fan possible aquest esdeveniment solidari.

Notícies relacionades