Tornar a actualitat

L’estudi REMAIN (mpox) busca voluntaris

21/02/2023
L’estudi REMAIN (mpox) busca voluntaris

L’estudi REMAIN, coordinat per la Unitat d’ITS de la Fundació Lluita contra les Infeccions, vol establir quin grau de protecció davant l’adquisició del mpox confereix la vacuna que s’està administrant actualment, així com aprofundir en el coneixement sobre els factors que estan facilitant la transmissió de la malaltia. Això és de particular rellevància atesa la creixent expansió de la infecció arreu del món.

L’estudi té la intenció de reclutar 4.638 voluntaris dins del grup on la infecció s’està propagant majoritàriament: homes cis que tenen sexe amb homes i dones trans. S’està realitzant en col·laboració amb una extensa xarxa d’hospitals, unitats de salut sexual i institucions acadèmiques, a més de les agències de salut pública de les regions participants. El més important és que incorpora organitzacions de la societat civil que s’ocupen de la salut sexual i de la defensa i la promoció dels drets de la comunitat LGTB+.

Per tal d’assolir la meta establerta pel que fa al reclutament i d’obtenir una descripció de casos el més àmplia possible, s’estan establint aliances amb centres afins a Amèrica Llatina, amb la finalitat d’incrementar el reclutament a Espanya, que també segueix en marxa. En aquest moment ja s’estan reclutant voluntaris al Perú, i properament s’espera iniciar el reclutament a Xile, Panamà i l’Equador.

Els participants a l’estudi només hauran d’emplenar un qüestionari de cinc minuts un cop al mes durant dotze mesos.

Els requisits per participar a l’estudi són els següents:

 • Tenir 18 anys o més
 • No haver estat diagnosticat de mpox prèviament
 • Complir ALGUN dels punts següents:
  • Haver tingut múltiples parelles sexuals l’últim any
  • Haver tingut alguna infecció de transmissió sexual l’últim any
  • Ser usuari de profilaxi preexposició del VIH (PrEP)
  • Tenir infecció pel VIH
  • Haver practicat sexe en grup
  • Ser usuari de drogues relacionades amb les pràctiques sexuals (chemsex)

Si compleixes els criteris i desitges participar a l’estudi, et pots inscriure aquí! I si ja formes part de l’estudi, fes difusió entre els teus amics!

Clica aquest enllaç per inscriure’t a l’estudi.

Notícies relacionades