Tornar a actualitat

L’expilot Dani Amatriaín presenta el seu llibre autobiogràfic on revela la seva lluita contra certes addiccions i el VIH

23/04/2024
L’expilot Dani Amatriaín presenta el seu llibre autobiogràfic on revela la seva lluita contra certes addiccions i el VIH

L’expilot Dani Amatriaín, que va guanyar diversos títols de Campió d’Espanya i d’Europa de motociclisme, ha presentat el llibre autobiogràfic a CASA SEAT Barcelona. En paraules de l’autor, aquest llibre ha estat el millor procés terapèutic que podia fer per a mi i per als meus.Sortir d’una addicció no és fàcil; ningú no t’explica que una vegada surts, has de continuar lluitant cada dia”, explica Amatriaín.

L’acte ha estat una trobada emotiva en què companys i amics de l’expilot l’han acompanyat per recordar la seva trajectòria de vida; des dels audaços somnis d’infància fins als desafiaments de la seva carrera esportiva, sense oblidar la lluita personal que va haver de superar després de conèixer l’èxit. Amatriaín, que ha revelat públicament que té VIH, sempre va tenir clar que el seu llibre havia de ser una eina per ajudar els altres: des d’aquells que estan passant per un procés d’addicció, com pels que ja n’han sortit. “A mi ajudar em retroalimenta”, ha declarat diverses vegades Dani Amatriaín durant l’acte; i així ho ha exemplificat explicant la seva actual vocació de terapeuta intervencionista, el seu projecte empresarial BASI amb finalitats solidàries i la seva actual vinculació amb la Fundació Lluita contra les Infeccions, on destinarà part dels beneficis de la venda de la seva autobiografia.

Com ha remarcat el seu gran amic, el periodista Josep Lluís Merlos, “El Dani continua sent un exemple gràcies a la seva capacitat de treball, la seva imparable creativitat i la seva gran honestedat que continua intacta com el primer dia”.

El Dr. Bonaventura Clotet ha agraït l’altruista gest d’Amatriaín, emfatitzant que “Testimonis com el de Dani ajuden a no estigmatitzar malalties com aquesta. Ell és un gran exemple que avui dia es pot tenir VIH i viure una vida normal. I amb el llibre ha demostrat un gran gest de solidaritat i honestedat“. El president de la Fundació Lluita contra les Infeccions concloïa recordant que no s’ha d’estigmatitzar ningú per tenir un virus, i que a la societat li queda molt per aprendre i contribuir en actes solidaris que ajudin a invertir en recerca. “És la manera més efectiva per avançar i materialitzar els projectes; és el que anomenem diners-llavor. I no som conscients del retorn emocional que et fa saber que tu estàs apostant en projectes així”.

Notícies relacionades