Tornar a actualitat

Vols participar en un estudi sobre la verola del mico?

20/09/2022
Vols participar en un estudi sobre la verola del mico?

L’estudi REMAIN, liderat per la Fundació Lluita contra les Infeccions, cerca conèixer quins factors faciliten la transmissió de la verola del mico, així com l’eficàcia de la vacuna per evitar la reinfecció. Poden participar a l’estudi les següents persones majors d’edat que compleixin almenys amb un dels criteris següents, que són també els indicats per rebre la vacuna contra la malaltia:

  • Haver tingut múltiples parelles al últim any.
  • Haver patit una malaltia de transmissió sexual a l’últim any.
  • Haver practicat sexe en grup (en locals o esdeveniments socials).
  • Ser usuari de profilaxi preexposició de VIH (PrEP).
  • Ser usuari de drogues relacionades amb les pràctiques sexuals (chemsex).
  • Tenir infecció pel VIH.

Un cop inscrits, els participants hauran d’emplenar un breu qüestionari inicial, seguit d’un qüestionari mensual de seguiment que serà enviat per l’equip organitzador.

L’estudi REMAIN cerca conèixer quins factors faciliten la transmissió de la verola del mico, així com l’eficàcia de la vacuna per evitar la infecció. Les vacunes MVA de tercera generació estan fetes a partir d’un virus Vaccinia altament atenuat i no replicable, i tenen un perfil de seguretat excel·lent. S’administren normalment per via subcutània en dues dosis amb una diferència de quatre setmanes. Tanmateix, a causa de l’escassetat de subministraments de vacunes, diversos països han autoritzat l’administració intradèrmica, que requereix una cinquena part del volum de la via subcutània, i en dosi única. Aquest estudi permetrà respondre a la pregunta sobre el grau de protecció de la vacuna MVA intradèrmica en dosi única.

Si hi vols participar clica aquest enllaç.

 

Notícies relacionades