Tornar a actualitat

100 especialistes europeus en VIH se citen a Barcelona per actualitzar-ne els darrers coneixements amb impacte clínic

03/10/2023
100 especialistes europeus en VIH se citen a Barcelona per actualitzar-ne els darrers coneixements amb impacte clínic

HIV Clinical Topics arriba ja a la 6ena edició. Es tracta de l’esdeveniment de més alt nivell a Europa en actualització clínica sobre el VIH, capaç de reunir especialistes en VIH de tota Europa. Aquesta cita ofereix una actualització de les últimes pràctiques clíniques en el camp del tractament antiretroviral des d’una perspectiva teòrica, pràctica i interactiva en un territori, l’europeu, en el que el 40% dels diagnòstics encara es fan de manera tardana.

L’excel·lència en el tractament antiretroviral repercuteix directament en l’eficàcia i tolerabilitat obtingudes i en la qualitat de vida de les persones amb infecció pel VIH i en la optimització dels pressupostos de tractament de la malaltia. Atès que la informació evoluciona amb rapidesa, és necessari actualitzar puntualment els temes amb impacte clínic en les estratègies de tractament antiretroviral i en l’elecció de fàrmacs, així com en tots els aspectes clínics que envolten la malaltia.

Sisena edició del HIV Clinical Topics

Enguany l’edició del HIV Clinical Topics va tenir lloc a la Fundació Miró i va reunir un centenar de professionals mèdics procedents principalment d’Espanya, Dinamarca, Anglaterra, Itàlia i Alemanya, entre d’altres països. Aquesta trobada, que ja ha arribat a la sisena edició, manté volgudament un format reduït de 100 assistents per a facilitar-ne la interacció i està acreditada per l’European Acreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®).

Aquesta edició de les jornades HIV Clinical Topics va comptar amb 6 blocs de contingut:

. Actualització de la ciència clínica del VIH i evolució dels antiretrovirals
. Pipeline i properes notícies sobre nous tractaments en desenvolupament contra el VIH
. Discussió de casos clínics
. Qüestions específiques sobre malalties de transmissió sexual i la PrEP (profilaxi pre-exposició contra el VIH)
. Noves infeccions virals i diagnòstic tardà del VIH, una necessitat obstinadament no coberta
. Discussió de casos clínics

Tal i com comenta el Dr. Josep M. Llibre, coordinador del HIV Clinical Topics i investigador de la Fundació Lluita contra les Infeccions, aquest esdeveniment reuneix a grans experts de caràcter internacional amb el propòsit de revisar les pràctiques clíniques més importants sobre el tractament de la infecció per VIH i patologia relacionada.

L’esdeveniment va estar organitzat per FLS Science, unitat tècnica dedicada a la difusió i el trasllat de coneixements en l’àmbit mèdic i científic de la Fundació Lluita contra les Infeccions.

Notícies relacionades