Rajesh Gandhi: «Fins que no arribem a la cura del VIH, els tractaments de llarga durada poden facilitar el control de la infecció»
21/10/2024
Gràcies a la combinació de dos medicaments, Cabotegravir i Rilpivirina, la medicació antiretroviral que s’ofereix als pacients amb VIH per via oral diàriament, ara es pot administrar de forma intramuscular, mitjançant injeccions, cada dos mesos.
Durant els darrers 8 anys, la Fundació Lluita contra les Infeccions ha liderat 3 assajos clínics (LATTE-2, ATLAS i ATLAS-2M) que comportaven l’administració d’aquests dos fàrmacs als pacients que participaven en la recerca clínica. Aquest fet ens ha permès ser un dels primers centres d’Espanya en oferir la medicació als nostres pacients i tenir l’oportunitat de formar al personal d’infermeria d’altres centres hospitalaris en la seva administració.
Formacions específiques
Com a centre de referència la Fundació ha portat a terme quatre formacions destinades majoritàriament a equips d’infermeria d’altres centres hospitalaris. En concret les formacions que hem realitzat són:
Valoració dels beneficis clínics i psicològics d’aquest nou fàrmac
De cara als pacients el fet de poder disposar d’aquesta medicació intramuscular i administrable cada dos mesos suposa una major comoditat en el seguiment de la seva pauta terapèutica i, en conseqüència, una millor qualitat de vida. A aquests beneficis clínics és important sumar-hi, també, la disminució de la pressió psicològica que suposa conviure amb la infecció del VIH i que, en bona mesura, s’associa a la presa diària del tractament.
21/10/2024
19/09/2024
04/09/2024
Compartir